2015. július 28., kedd
Tömött karalábé almás répasalátával
A karalábé nálunk elég gyönge lábakon áll. A lányom kiborul a ténytől is, hogy ilyen zöldség létezik, a fiam pedig csak rántva tudja a szájában elképzelni.
Most azonban úgy keltem reggel, hogy töltött karalábét van ehetnékem, és nem engedtem a fokozódó nyomásnak ("És nekünk mit főzöl???")
Érdekes, hogy anyám soha nem csinált ilyen ételt, nálam időnként felkéredzkedik az étlapra.
Egy kicsit elszöszmötöltem azzal, mivel is legyen töltve a karalábé, végül ezek lettek a hozzávalók:
4 db zsenge karalábé
15 dkg darálthús
1 kis fej hagyma
1/2 csésze bulgur
1 marék zabpehely
1 tojás
1 Cocomas kókuszkrém
só
borsikafű
A karalábékat megpucoltam, félbevágtam, és óvatosan kikapartam a belsejüket.
A bulgurt megpirítottam egy kevés kókuszzsíron, majd felöntöttem kétszeres mennyiségű sós forró vízzel.
Közben a hagymát megdinszteltem, rádobtam a darált húst, amit sóztam és borsikával fűszereztem. Mikor kész lett a hús, összeházasodott a bulgurral, és együtt hüledeztek.
Kaptak egy tojást a nyakukba, és egy maréknyi zabpelyhet is, hogy még szorosabb legyen a kapcsolatuk.
A karalábékat megtöltöttem, és egy nagy lábos aljába felsorakoztattam őket. A lábosba 1 Cocomas és annyi víz került, hogy a karalábék peremét épp, hogy elérte.
Fedő alatt 1 óráig pároltam őket.
Mellé salmás répasaláta került:
Négy közepes almát és 2 sárgarépát megpucoltam. Lereszeltem őket. Öntetnek 1/2 citrom leve, 1/2 doboz joghurt (kis poharas) és egy kevés eritrit is megtette.
Mi meg megettük. A lányom is.
(no, jó. A fiamnak csak rántottam ki 3 szeletet)
Címkék:
bulgur,
cocomas,
töltött karalábé
Hely:
Kistelek, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése