2015. július 24., péntek

Csodaitalok gyomorégésre: Salvus víz és Libapezsgő


Gyomorégés. Ez sokunknak problémája, ugye? Idegeskedünk, érzékenyebbek vagyunk a fűszeres, túl meleg ételekre. Vesszük az ilyen-olyan savlekötőket, gyógyszereket, miközben -az étrendi változtatásokon túl- csak nagyanyáink ősi praktikáihoz kellene folyamodnunk.


Például a gyógyvizekhez

A gyógyfürdőkbe járás, a gyógyvizek lassú kortyolgatása (szigorúan sétálás alatt) régi bevált gyógymódok voltak. A házi patikában is sokaknál akadt egy-egy üveg gyógyvíz.


Itt van például a Salvus víz. A párom gyakran küzd ideges gyomorproblémákkal, savtúltengéssel. Ez főleg stresszesebb időszakokban jelentkezik nála. Amikor már érzi, hogy baj lesz, elkezdi kúraszerűen alkalmazni (minden főétkezés előtt iszik belőle). A hatás azonnali.

Talán nem is tudjátok, de a Salvus víz összetételét tekintve a világon egyedülálló, hiszen igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvízről van szó.

De vannak jól bevált házi szerek is a gyomorégés megszüntetésére

A Libapezsgő receptjét a héten találtam Réka újságjában.

Hozzávalók: 2,5 dl szobahőmérsékletű víz, 1 ek cukor, 1 ek 10%-os ecet, 1 tk szódabikarbóna. Szórd a cukrot a vízbe, és keverd el, amíg teljesen feloldódik. Add hozzá az ecetet, majd  a szódabikarbónát is keverd el benne, mert felpezseg. Már ihatod is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése