Gyomorégés. Ez sokunknak problémája, ugye? Idegeskedünk, érzékenyebbek vagyunk a fűszeres, túl meleg ételekre. Vesszük az ilyen-olyan savlekötőket, gyógyszereket, miközben -az étrendi változtatásokon túl- csak nagyanyáink ősi praktikáihoz kellene folyamodnunk.
Például a gyógyvizekhez
A gyógyfürdőkbe járás, a gyógyvizek lassú kortyolgatása (szigorúan sétálás alatt) régi bevált gyógymódok voltak. A házi patikában is sokaknál akadt egy-egy üveg gyógyvíz.
Itt van például a Salvus víz. A párom gyakran küzd ideges gyomorproblémákkal, savtúltengéssel. Ez főleg stresszesebb időszakokban jelentkezik nála. Amikor már érzi, hogy baj lesz, elkezdi kúraszerűen alkalmazni (minden főétkezés előtt iszik belőle). A hatás azonnali.
Talán nem is tudjátok, de a Salvus víz összetételét tekintve a világon egyedülálló, hiszen igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvízről van szó.
De vannak jól bevált házi szerek is a gyomorégés megszüntetésére
A Libapezsgő receptjét a héten találtam Réka újságjában.
Hozzávalók: 2,5 dl szobahőmérsékletű víz, 1 ek cukor, 1 ek 10%-os ecet, 1 tk szódabikarbóna. Szórd a cukrot a vízbe, és keverd el, amíg teljesen feloldódik. Add hozzá az ecetet, majd a szódabikarbónát is keverd el benne, mert felpezseg. Már ihatod is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése