Gyors és praktikus ételek készülnek, olyasmik, amiket anyu is csinált, csak bizonyos alapanyagokat cserélek ki bennük :)
Ma például rém egyszerű volt a dolgom:átszaladtam a nálunk épp most berendezkedő zöldségeshez, Zsolthoz, és vettem 1 csokor petrezselymet és 4 db nagyobb gombát.

1 doboz Cocomas
1 csokor petrezselyem
4 nagy fej gomba
só
1 kis hagyma
1 ek kókuszzsír
A kókuszzsíron megpirítottam a hagymát, rádobtam a felszeletelt gombát, egy kicsit pirítottam tovább.
Felöntöttem Cocomassal és egy kevés vízzel. Sóztam. Egyet forrt, elzártam a gázt, és megszórtam egy csokor apróra vágott petrezselyemmel. Kész.
Míg a leves készült, feltettem a vizet a : Mákos tésztának
A mákos tésztát annyiban reformosítottam meg, hogy teljes kiőrlésű tönkölytésztából készült, cukor helyett pedig eritritet daráltam meg, amihez egy kevés sztíviát kevertem.
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem az eritrit nagyon nem ad édes ízt, pedig jómagam egyáltalán

A mákos tésztát felturbóztam egy kis chia maggal is (1 evőkanálnyi). Szinte észrevétlenül eltűnik a darált mákszemek közt.
Tudtátok, hogy milyen magas a Chia mag fehérje tartalma? Én magam is meglepődtem: 100 g-ban 21 g-nyi fehérje van. Ez elképesztő mennyiség!
Tényleg érdemes minden nap fogyasztani belőle (én. pl müzlibe mindig keverek). Meg mákos tésztába :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése