2012. szeptember 25., kedd

Nyers lenmag kenyér Lénárt Gitta útmutatása alapján



Készítsd be az alapanyagokat:

400 gr darált lenmag (a kávédaráló pikk-pakk elintézi)
1 ek hidegen sajtolt olaj (nálam épp napraforgó)
1 db nagyobb vagy pár kisebb alma lereszelve vagy darálva
 pár csipet útifűmaghéj (szerintem bármilyen        korpával helyettesítheted)
100 gr blansírozott földimogyoró (Gittánál paradió, de érdemes más olajos maggal kísérletezni)




Az útifűmaghéj kivételével mindent összekeverek, és kitartó munkával elkezdem összegyúrni a matériát :) Ha nagyon darabos, lehet még almát reszelni hozzá, és pár kanál hideg vizet hozzáönteni.Össze fog állni!
Mondtam, hogy nem reménytelen :) Már alakul, kezdem formázni :)
                                                                                   
Miközben veknivé pofozom, beszórom finoman az oldalát útifű maghéjjal.
Szeleteltem, és ment aszalódni. 40-45 fokon légkeveréses sütöben másfél órát. Persze egy aszalógép némileg leegyszerűsíti a dolgot. Nagyon finom lett :) Glutén -és tejmentes.És -szerintem- másféle magvakkal is jól variálható.
Az eredeti recept megtalálható Lénárt Gitta nyers étel blogján, köszönöm szépen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése