Hű, de gyors ez a recept, és egy óra alatt össze is tudod dobni. Tulajdonképpen bármilyen zöldséggel variálhatod, én legközelebb brokkolival is ki fogom próbálni.
Most ezekből készült:

4-5 szem közepes krumpli
pár szelet bacon (házi kolbász még jobb hozzá)
1 nagy fej hagyma
zabtejszín
reszelt sajt
4-5 evőkanál zabpehely
só, bors
A karfiolt rózsáira szedtem, és köménymagos, sós vízben félpuhára főztem. A krumplit alaposan lesikáltam, és héjában főztem, szintén addig, míg félig megpuhult.
A bacont (kb. 6-8 szelet) és a hagymát apróra vágtam, majd az üvegesre párolt hagymán megpirítottam a bacont.
Végül következett a rétegezés: karfiol, rá a karikára vágott krumpli, erre egy kis hagymás-baconos keverék és egy evőkanálnyi zabpehely. Megszórtam sajttal. Az egyes rétegeket ízlés szerint lehet sózni, borsozni.
Szépen megtöltöttem a jénait, és amikor mindnen hozzávaló elfogyott, felöntöttem zabtejszínnel.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra (gáz), és kb. fél óra alatt szép ropogósra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése