
Ráadásul, a hagyományos lencsével ellentétben nem kell hosszasn főzni és áztatni. Nagyjából 25-30 perc alatt kész.
A vöröslencsét fogyaszthatják cukorbetegek is, mert alacsony a glikémiás indexe, míg jelentős
rosttartalma miatt a székrekedéses panaszokra is kiváló. A húst kevésbé kedvelők számára -ilyen pl. a fiam is- magas fehérjetartalma miatt jó adni.
Hozzávalók (bő 4 személyes adag):
Kb 15-20 dkg vöröslencse
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db (200 ml) rizskrém
Szűrőbe rakom a lencsét, átmosom, átválogatom. Bio margarinon (Alsan) megpárolom az apróra felvágott hagymát, sózom. Ráteszem a lencsét, megforgatom, megszórom egy kevés liszttel.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és kiegészítem 200 ml rizskrémmel vagy zabtejszínnel. Beleteszem az apróra vágott fokhagymát, és kis lángon, fedő alatt puhára párolom.
Mikor kész, leturmixolom. Így egy sűrű, nagyon laktató főzelék lesz az eredmény.
A férfivonal jóféle tejföllel igényli, a lányoknak sajtcsipsz készül mellé.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése