Nem volt kedvem nagy vasárnap ebéddel bíbelődni, így a hűtőből és polcokról hozzáférhető alapanyagokból készítettem kedvenceinket. A férfi vonal krémleves imádó, míg nálam a túrógombóc az egyik nagy kedvenc :)
Gyors kukorica krémleves
Hozzávalók:

1 doboz konzerv kukorca
1 kis fej lilahagyma
2 tk darált, sós paprika
Az apróra vágott lilahagymát megpároltam egy kis bio margarinon, rátettem a kukoricát. Kevertem párat, került rá jóféle darált sós paprika, só, és 2 gerezd zúzott fokhagyma. Felöntöttem rizskrémmel és kb. ugyanennyi vízzel. Mikor egyet forrt, elzártam és leturmixoltam. Egy szűrön átpasszíroztam, hogy a kukoricahéjak ne maradjamak benne. Feltétnek félbe vágott mogyorós kölesgolyók kerültek rá. Persze a
magyaros verziójú talán még jobb választás lett volna :)
Túrógombóc
Hozzávalók:
500 gr tehéntúró
1 csipet só
2 tk xilit
1 db tojás
pirított morzsa (nálam
Piszkei bio élesztőmentes)

Villával összetörtem a túrót, és a morzsa kivételével hozzákevertem mindent. Egy óra hosszat hagytam állni, közben vizet forraltam. Vizes kézzel kis gombócokat formáztam, és mentek szép sorban a lobogó vízbe.
Mikor feljöttek a víz felszínére, még egy percet főztem őket, aztán leszűrtem valamennyit, és a pirított morzsában megkergettem őket.
Tejfölbe xilitet, kevés citromhéjat és vaníliát tettünk, ezzel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése