Az amarant most nagyon nagy szerelmem, és jól érzéssel tölt el, hogy sok vevőnket sikerült már megismertetnem vele. Itt találtok egy kis ismertetőt róla.
2 tábla gluténmentes étcsokoládé (én előnyben részesítem a Tibit, mert erről biztosan tudni lehet, hogy gluténmentes)
3-4 ek tört mogyoró/mandula/ kendermag/ szezámmag (amelyiket szívesen fogyasztjátok) Ezeket érdemes előtte egy picit megpirítani.
10 ek zabtejszín (lehet sima tejszín is)
1-2 tk xilit az édesszájúaknak :)10-12 ek pattogatott amarant
1. Vízgőz felett felolvasztottam a csokoládét, óvatosan hozzákevertem a tört mogyorót, és a xilitet.
2. Beleöntöttem a tejszín, simára kavartam.
3. Mikor egységes lett a krém, levettem a gőzről, és beleszórtam az amarantot.
4. Leterítettem egy réteg folpackot, ráöntöttem a csokis-amarantos masszát, és vékonyan szétkentem (kb. fél cm-es vastagság).
5. Megszórtam a tetejét pattogatott amaranttal, és ráterítettem egy réteg folpackot.
6. Kb. 1 óra hosszára betettem a hűtőbe, hogy megdermedjen.
7. Kivettem, felvágtam kisebb szeletekre, és a másik odalát is meghempergettem amarantban.
8 . Újra vissza a hűtőbe a végleges dermedésig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése