2013. február 2., szombat

Felturbózott almaszósz (válogatós kölöknek) túrópuffanccsal

Ahol nehezen fogy a zöldség vagy gyümölcs, ott a kedves anyukának minél változatosabban kell becsomagolnia akár egy egyszerű almát is.

Nálunk ez sokszor egyszerű almaszósz formájában szokott megtörténni, amit némileg felturbózok, hogy tartalmas is legyen. Ehhez egy nagyobb almát sütőben megsütök (héjastól), majd rizstejjel pépesítek. Egy picit forralom, közben ízesítem 1-2 tk xilittel, egy csipet gyömbérrel és fahéjjal, és belekeverek 1 ek pattogatott amarantot. Ha tovább akarom sűríteni, akkor 1-2 tk tönkölylisztet elkeverek kb 0,5 dl zabtejszínben, és folyamatos keverés közben ezt is hozzáteszem.

Túrópuffancsot adok mellé:
20 dkg túró
2 tojás
1 ek bio margarin
10 dkg tk. tönkölyliszt
1 csipet só
1 ek sörélesztőpehely

Összegyúrom a hozzávalókat, ha kell, adok még mellé lisztet, hogy jól formázható legyen.
Kis pogácsákat készítek belőle, ezeket először lisztbe, majd tojásba és  morzsába forgatom. Nagyon kis olajon kisütöm őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése