2013. február 3., vasárnap

Nagymama titkos almás sütije

Nagymama titkos almás sütijének receptjét D. megkapta a 8. szülinapjára, és most sort is kerítettünk rá, hogy elkészítsük. Némileg (titokban) reformosítva, de D. el volt ragadtatva tőle.

Hozzávalók:

5-6 db alma
1 db citrom
2 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor
1/2 bögre xilit
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
(1 bögre= kb. 3 dl)

Az almákat meghámozom, kis kockákra vágom, és meglocsolom egy kevés citromlével. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverem a xilittel és nádcukorral, az olajat apránként hozzáadom, majd egy citrom héját belereszelem.

A lisztes keveréket hozzáadom a tojásos masszához, majd miután jól összedolgoztam (nem lesz folyós!), beleforgatom az almadarabokat. Kézzel jól összeforgatom, hogy a tészta mindenütt érje.

190 fokra előmelegítem a sütőt, közben egy nagyobb tepsit kibélelek zsírpapírral, és az almás tésztát egyenletesen beleöntöm. Aki szereti, megszórhatja a tetejét durvára vágott dióval vagy mogyoróval.
40 percnyi sütés után kész is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése