Hozzávalók:
1 db citrom
1,5 bögre teljes kiőrlésű tönköly rétesliszt
2 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor
1/2 bögre xilit
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
3/4 bögre hidegen sajtolt olaj
(1 bögre= kb. 3 dl)
Az almákat meghámozom, kis kockákra vágom, és meglocsolom egy kevés citromlével. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverem a xilittel és nádcukorral, az olajat apránként hozzáadom, majd egy citrom héját belereszelem.
A lisztes keveréket hozzáadom a tojásos masszához, majd miután jól összedolgoztam (nem lesz folyós!), beleforgatom az almadarabokat. Kézzel jól összeforgatom, hogy a tészta mindenütt érje.
190 fokra előmelegítem a sütőt, közben egy nagyobb tepsit kibélelek zsírpapírral, és az almás tésztát egyenletesen beleöntöm. Aki szereti, megszórhatja a tetejét durvára vágott dióval vagy mogyoróval.
40 percnyi sütés után kész is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése