Hozzávalók:
2 db csirkeszárny (bármilyen csirkeaprólék megteszi)
vegyes zöldségek ízlés szerint
1 tk Himaláya só
1 kávéscsészényi hántolt köles
2 ek olaj
1 ek kukoricapehely (de kiváló natúr corn flakesszel is)
1 ek tejföl (vagy rizskrém)
szárított vagy friss tárkonylevél
pár csepp citromlé
2 db csirkeszárnyat megmosok. |
Zöldségek előkészítve: sárgarépa, fehérrépa, hagyma, tárkony. Megy még bele borsó is a mélyhűtőből. A krumpli is csatlakozhat hozzájuk, ha nem számolgatjuk a szénhid- rátot :) |
Először a csikeszárnyakat pirítom meg kevés olajon,aztán -a tárkony kivételével-, beleteszem a zöldségeket. Ezeket is pirítom egy kicsit. |
Egy ek-nyi kukoricapehellyel dúsítom, majd felöntöm vízzel. |
Egy kávéscsészényi köles megy bele. |
Sózom. Kb. 1 tk-nyi sóval. A csirke puhulásáig főzöm, végül belekeverek 1 ek-nyi tejfölt, és megszórom bőségesen tárkonnyal. |
Végül kevés citromlével savanyítom. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése