2012. szeptember 27., csütörtök

Szendvicskrém variációk: Citromos-fokhagymás szotyolakrém

Íme egy pillanatok alatt elkészíthető, merész,de határozottan kellemes ízvilágú szendvicskrém. Valóságos kalcium-, kálium-  és fehérjebomba.


Hozzávalók:

100 gr hántolt natúr napraforgó

2 tk reszelt, ecetes torma
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek hidegen sajtolt olaj (nálam épp: Omega 3-6 olaj)
pár csepp citromlé
néhány csipet tengeri só
szezámmag


Ledarálom a napraforgóbelet kávédarálón.

Hozzáadom a tormát, a reszelt fokhagymát és a sót.
Néhány csepp citromlével megbolondítom.
Itt még eléggé darabos az állaga.

Lassan hozzákeverem az olajat, hogy krémesebb,
kenhető legyen.
A kész krémet ízesítem még pár csepp citromlével
és egy kevés sóval.

Teljes kiőrlésű lisztből készült bio tönkölykenyérre kentük,
zöldségekkel megpakoltuk, és került rá némi szezámmag is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése