2015. augusztus 10., hétfő

Szafi paleo palacsintája Szafi Fit süteménylisztből



Felkerült webáruházunkba jó pár Szafi termék, köztük a Szafi süteményliszt. Épp itt volt az ideje, hogy teszteljem, és kisüljenek az első paleo palacsinták a palacsintasütőmben :D

A gyerekek persze izomból közölték, hogy ők márpedig ezt nem fogják megkóstolni, így nekik James Bond (titkos) palacsintát csináltam (1/3 kókuszliszt, 2/3 búzaliszt, 2 nagy tojás és szóda elegyéből). Úgy tudták, hogy hagyományos palacsinta. Az összes elfogyott :P


No, de vissza Szafi palacsintájához.

Az alaprecept imígyen néz ki:

125 g Szafi Fit Paleo  süteményliszt
3 tojás
1,5 dl víz
kókuszolaj a kisütéshez

Amire nem figyeltem, hogy pár perc pihentetés után piszkosul megszívja magát a palacsintamassza (a benne lévő növényi alapanyagok miatt), így, mire a sütésre került sor, már 3 dl ásványvízzel kellett higítanom, hogy palacsinta tészta állagot kapjak. Így viszont jó sok palacsinta sült ki ebből a minimális lisztmennyiségből is.

Másrészt: frászt kapok a millió tojástól, amit bele kell tennem a paleos cuccokba. Itt is három tojással számol az alaprecept, de két nagyobb tojás bőven megteszi.

Amire figyeljetek: sütéskor célszerű lapáttal dolgozni. Kissé lágyabb a palacsinta, de aki már távolabb lát a búzaliszt-tojás-tej kombón, és sütött más alternatív alapanyagból is, annak ez nem újdonság.

Férj reakciója: látványra olyan, mint a tojásrántotta (köszi :P ), de ízre meglepően finom.

3 kisebb palacsintával jóllaktam. Sajnos félre kellett tolnom a Nutellás üveget, így én fahéjas cukorrral (eritrit-sztívia keveréke) töltöttem meg a sajátomat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése