2017. augusztus 2., szerda

Tejszínes sonkás-cukkinis fast food

Imádom a nyarat, amikor egyik napról a másikra kapok pl. 5 kg uborkát. Vagy 10 kg cukkinit. 

Most ez utóbbi van soron.

És mivel kaprot is kaptam, és feltett szándékom, hogy meggyőzzem az uramat, hogy a kapor egy baromi jó találmány, így két legyet is ütöttem egy csapásra.

Az egész kaja saccperkábé 20 perc alatt kész.

Hozzávalók (2 személyre)

1 közepes méretű cukkini
20-25 dkg maradék sonka vagy bármilyen hús
1/2 citrom leve
1 Oatly zabtejszín (vagy laktózmentes tejszín 250 ml)
parajdi só
1/2 ek vaj
kapor (ízlés szerint)


A cukkinit megpucolom, kis kockákra vágom és besózom pár percre, közben feldobom a tészta vizét is forrni.

Amikor a cukkini kicsit megizzadt, lecsepegtettem és egy kevés vajon megpárolom. Mehet hozzá az apróra vágott sonka és egy tekerés bors (ha szereted).

Megszórom a barna rizsliszttel, majd felöntöm a tejszínnel és a tészta vizéből is kap pár evőkanálnyit, hogy ne legyen túl sűrű.

Ekkor rakok bele egy minimális kaprot (csakhogy szoktassam az uramat), és belefacsarom egy fél citrom levét.

Namármost. Ez olyan pofátlanul finom, hogy el kell dugnom, nehogy másodjára is megebédeljünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése