2017. augusztus 9., szerda

Imádom A Budayt! Töltött tök kapormártással

Készült egy poszt a másik blogomban Buday Péterről, aki 50 kg-ot fogyott le az elmúlt időszakban. Tényleg remekül áll neki a változás, ráadásul a fogyással együtt a receptjei is szép lassan átalakultak, és jóval egészségtudatosabbak lettek, miközben az ízvilágra nagyon ügyel a pasi.

Imádom őket, na!

Ezt a töltött tökreceptet is tőle csentem, de némi változtatással készítettem el.

A töltelékben szerepelt gomba is, rizs viszont nem. A gyerekek miatt azonban muszáj időről-időre variálni kell a menün, mert "nem eszem meg a gombát", "nem eszem meg a tököt/cukkinit" mentén kell gondolkodnom folyamatosan.

A hozzávalók

2 zsenge tök (vagy cukkini)
500 g darálthús
1 pohárnyi (2 dl) jázmin rizs
bors
petrezselyem
1 csokor kapor
2 fehérrépa
2-3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek vaj

A tököket megpucolom, félbevágom és eltávolítom a belsejüket. Közben felteszem a jázminrizst főzni.

A töltelékhez először apróra vágom az újhagymát, lereszelem a fehérrépát  és egy kevés kókuszolajon megdinsztelem. Sózom, borsozom, majd a darált húshoz adom.

A kész rizst kihűtöm, majd ez is megy a keverékhez. Belereszelek két fokhagymát, és egy csokor apróra vágott petrezselymet dobok hozzá. Ha kell sózom még.

Megtöltöm a tököket a töltelékkel, és tepsire téve megsütöm (kb fél óra). Amíg elkészül, összedobom a kapormártást.

Ehhez az apróra vágott kaprot vajon megfuttatom, szórok rá barna rizslisztet és felöntöm zabtejszínnel. Egyet forr és kész.

Buday rizst sem rakott bele, viszont apróra vágott gombával turbózta. Így még diétásabb. Nálunk a gyerekek nem szeretik a gombát, és mivel a tököt sem, ezért muszáj volt egy kicsit izmosabb töltelékkel megpakolni a tököket.

Szerintem nincs ennél tökéletesebb nyári kaja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése