Szerintem az egyik legjobb módja a halfogyasztásnak, ha nincs kedved a halvásárlással és előkészülettel bíbelődni, a tonhalfasírt. Millióféleképpen variálhatod, és az olyan lisztmániásoknak, mint én, mindig akad olyan liszt a polcon, amit ideje lenne felhasználni, ezért rögvest mehet is a fasírtba.
Hozzávalók (3 személyre)
2 tonhalkonzerv (natúr, mindenféle fűszerezés és ízesítés mentes)
1 csokor petrezselyem
1 kisméretű tojás
citrombors
himalája só
kókószzsír a kisütéshez
1/2 citrom leve
3 evőkanál kukoricaliszt
A konzervhalakat alaposan lecsepegtetem tálba rakom. Sózom, borsozom, rádobom az apróra vágott petrezselymet, rácsavarom a fél citrom levét, hozzáütöm az előzőleg felvert tojást majd a kukoricaliszttel együtt összedolgozom.
Készítheted akár maradék apróra tört kukoricapehellyel vagy zabpehellyel is.
Készítheted akár maradék apróra tört kukoricapehellyel vagy zabpehellyel is.
Kókuszolajon ropogósra sütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése