2017. május 30., kedd

Tonhalfasírt, a nyár kedvenc ebédje


Szerintem az egyik legjobb módja a halfogyasztásnak, ha nincs kedved a halvásárlással és előkészülettel bíbelődni, a tonhalfasírt. Millióféleképpen variálhatod, és az olyan lisztmániásoknak, mint én, mindig akad olyan liszt a polcon, amit ideje lenne felhasználni, ezért rögvest mehet is a fasírtba.



Hozzávalók (3 személyre)

2 tonhalkonzerv (natúr, mindenféle fűszerezés és ízesítés mentes)
1 csokor petrezselyem
1 kisméretű tojás
citrombors
himalája só
kókószzsír a kisütéshez
1/2 citrom leve
3 evőkanál kukoricaliszt

A konzervhalakat alaposan lecsepegtetem tálba rakom. Sózom, borsozom, rádobom az apróra vágott petrezselymet, rácsavarom a fél citrom levét, hozzáütöm az előzőleg felvert tojást majd a kukoricaliszttel együtt összedolgozom.

Készítheted  akár maradék apróra tört kukoricapehellyel vagy zabpehellyel is.

Kókuszolajon ropogósra sütöm.

Készült hozzá egy citromos-joghurtos mártás, köretnek pedig kurkumás-kukoricás quinoa.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése