Háromszínű kenyér készült. Mert háromféle lisztet vettem ki találomra a kredencből. Lenmaglisztet már nagyon régen használtam, pedig nagyon jó kis alapanyag a kenyérbe.
Középütt Szabó Malom kenyérliszt, amit mostanában sokat tesztelek. Nagyon szeretem. Ennek a malomnak is a családi története is majd' 100 évre nyúlik vissza. Igazi hagyományos, magyar kenyérliszt. Semmi lisztjavító, semmi hozzáadott cucc.
Hozzávalók:
200 g lenmagliszt
200 g BL 80-a kenyérliszt
100 g tk.zabliszt
1 zacskó szárított élesztő
1/2 tk cukor
1 tk tiszta só
1 dl tejföl (vagy joghurt) 1.5 dl vízben elkeverve
2 ek olívaolaj
Kenyérsütőben csináltam, mint mindig: beborogattam a liszteket, és valamennyi hozzávalót. A vizet és a tejfölt meglangyosítottam előtte.
3 órás sütésre és világos héjszínre állítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése