2012. november 17., szombat

Zabpelyhes sárgarépafasírt hóvégére

Nagyon minimál hozzávalókból gyorsan elkészíthető. Hóvégi szűkös pénztárcák idején különösen jól jön. Főzelékre feltétnek, vagy salátával is jó párosítható.


Hozzávalók (2 személyre)

2 közepes sárgarépa
5 ek zabpehely
1 db tojás

1 ek sörélesztő pehely
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
1 tk őrölt piros paprika
1 ek pattogatott amarant (el is hagyható, mi csak a fehérjepótláshoz használjuk)
teljes kiőrlésű tönkölyprézli a bundázáshoz
ízlés szerint só, bors (cayenne borssal ettük)
olaj

A sárgarépákat közepes lyukú reszelőn lereszelem, lesózom pár percre. Amíg pihen, megpucolom a hagymát, fokhagymát, apróra vágom őket. A sárgarépát kissé kinyomkodom, és a morzsa kivételével minden hozzávaló repül mellé a tálba.
Jól összegyúrom, hogy formázható legyen. Ha szétesik, akkor morzsát is célszerű beletenni. Kis golyókat formázok, és meghempergetem őket a morzsában. Olajban kisütöm őket, majd villámgyorsan etüntetjük valamennyit a tányérról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése