Ha meghallják a reform szót, akkor egyből valami nehéz és ehetetlen sütire asszociálnak az emberek.
No, de nem az én olvasatomban.
Van egy aranyszabály, amit -ha betartasz- akkor biztosan mindenki szívesen megkóstolja a süteményedet:
A teljes kiőrlésű liszt aránya ne legyen több az előírt lisztmennyiség 20-25%-ánál. Ennyi.
A maradék lisztet akár fehér lisztből is kipótolhatod, ahogy én is tettem ebben a receptben. Ez azonban nem a hagyományos búza fehérliszt, hanem fehér tönkölyliszt.
Nyilván, aki figyel a vonalaira, az nem fog egy tepsivel betolni, de 1-2 kis kocka ebből is nyugodtan mehet.
Az aranyszabály itt is érvényes: a mértékre figyelj!
Hozzávalók:
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 evőkanál fehér tönkölyliszt
6 tojás
1/2 zacskó sütőpor
6 ek eritrit
meggy (nálunk kb. 2 nagy bögrényi) kimagozva
A liszteket összekeverem és átszitálom. Belekeverem a sütőport.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy kis almaecettel kemény habbá verem. Amikor szilárdulni kezd, kanalanként hozzáadom az eritritet, és ezzel folytatom tovább a habverést.
Amikor kész, a fehérjét nagyon lassan beleforgatom a lisztes keverékbe. Érdemes úgy elvégezni ezt a műveletet, hogy ne törjük szanaszét a habot!
Amikor kész,hozzákeverem a tojássárgákat is!
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A kimagozott meggyet lecsepegtetem, és meghempergetem a tk. tönkölylisztben, így keverem bele a tésztába.
Végül az egészet óvatosan szétterítem a tepsiben, és mehet a sütőbe.
Innentől nincs sütőnyitogatás, csak leskelődés a sütőablakon keresztül. Kb. 20-25 perc alatt kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése