2013. március 22., péntek

Puha belezetű, kenyérsütőben sült fehér kenyér

Ez most Szabó malom-féle kenyérliszttel (BL80) készült, és csodálatos textúrájú kenyeret eredményezett. Volt itthon némi burgonyalisztem, gondoltam, próbára teszem.


Hozzávalók:

400 gr Szabó malom-féle Bl 80-as liszt
100 gr burgonyliszt
1,5 tk Himaláya só
1 tk cukor
10 gr friss élesztő
10 dkg öregtészta (alapreceptjét Limaránál találod)
kb. 250 ml langyos víz
2 ek hidegen sajtolt olaj

A hozzávalókat gépbe teszem (vigyázva, hogy a só az egyik sarokba kerüljön), az élesztő, a cukor valamint a víz+olaj pedig középre. Beállítom a klasszikus alapprogramot, és sötét héjszínt.

Vigyázat! Nagyon finom lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése