Ennek a szendvicskrémnek két fontos titka van: egyrészt hagyni kell pihenni hűtőben, hogy az ízek összesimuljanak, másrészt sokáig kell turmixolni, hogy igazán krémes legyen.
Ha ezeket betartod, nagyon finom, különleges krémet kenhetsz a kenyérre.
Hozzávalók:
250 g hántolt napraforgómag
1/2 fej hagyma
só
1 tk pirospaprika
kömény
1 dl hidegen sajtolt olaj
1 nagy gerezd fokhagyma
víz
A napraforgómagvakat alaposan mosd meg, majd lassú tűzön, száraz serpenyőben kezd el pirítani. Folyamatos keverést igényel! Akkor vagy kész, ha a magvak aranybarnák lesznek.
Pucold meg a hagymát, vágd fel, és az olajon dinszteld meg egy kevés sóval és a köménnyel. A végén dobd hozzá a paprikát (de itt már zárd el a gázt!).
Várd meg, míg kihűl a napraforgómag, keverd hozzá a hagymás-olajos keveréket és a fokhagymát. Ízlés szerint sózd vagy borsozd!
Az egész mehet a késes robotgépbe.
Javaslom, hogy tegyél hozzá egy kevés vizet, hogy krémesre tudja dolgozni. Menet közben is figyeld, mert előfordulhat, hogy igényel némi vizet.
Amikor krémes állagú, pihentesd még hűtőben 1-2 órát. Ezután fogyasztható.
Hűtőben 1 hétig eláll!
Egy rövid You Tube videó a receptről itt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése