2016. május 9., hétfő

Szotyiból magyaros szendvicskrém? Naná!


Ennek a szendvicskrémnek két fontos titka van: egyrészt hagyni kell pihenni hűtőben, hogy az ízek összesimuljanak, másrészt sokáig kell turmixolni, hogy igazán krémes legyen.
Ha ezeket betartod, nagyon finom, különleges krémet kenhetsz a kenyérre.

Hozzávalók:

250 g hántolt napraforgómag
1/2 fej hagyma

1 tk pirospaprika
kömény
1 dl hidegen sajtolt olaj
1 nagy gerezd fokhagyma
víz

A napraforgómagvakat alaposan mosd meg, majd lassú tűzön, száraz serpenyőben kezd el pirítani. Folyamatos keverést igényel! Akkor vagy kész, ha a magvak aranybarnák lesznek.

Pucold meg a hagymát, vágd fel, és az olajon dinszteld meg egy kevés sóval és a köménnyel. A végén dobd hozzá a paprikát (de itt már zárd el a gázt!).

Várd meg, míg kihűl a napraforgómag, keverd hozzá a hagymás-olajos keveréket és a fokhagymát. Ízlés szerint sózd vagy borsozd!
Az egész mehet a késes robotgépbe.
Javaslom, hogy tegyél hozzá egy kevés vizet, hogy krémesre tudja dolgozni. Menet közben is figyeld, mert előfordulhat, hogy igényel némi vizet.

Amikor krémes állagú, pihentesd még hűtőben 1-2 órát. Ezután fogyasztható.

Hűtőben 1 hétig eláll!

Egy rövid You Tube videó a receptről itt:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése